Erfenis of legaat

Er zijn verschillende manieren waarop u het Centraal Museum kunt opnemen in uw testament: door een legaat te geven of het museum tot erfgenaam te maken. Een notaris kan u daarbij helpen. De notaris stelt een akte op waarin nauwkeurig omschreven staat wat u aan het Centraal Museum wilt nalaten en onder welke voorwaarden. Heeft u specifieke wensen of vragen, neem dan eerst contact met ons op.

Legaat

Een legaat is een in het testament omschreven gift, zoals een kunstwerk of een bepaald bedrag. Tegenwoordig kiest men vaak voor een percentage van het nalatenschap, in plaats van een vast bedrag. U voorkomt hiermee dat het legaat bij het overlijden uit de pas loopt ten opzichte van de omvang van de nalatenschap. Uw wens in het testament is dus ook over 20 jaar nog uitvoerbaar, onafhankelijk van het uiteindelijke bedrag.

Erfgenaam

Een andere manier om aan het museum te schenken, is door het Central Museum als (mede) erfgenaam op te nemen in uw testamentNaast bijvoorbeeld familieleden, dierbare vrienden en andere goede doelen. Legaten en erfstellingen zonder specifiek oormerk bieden maximale vrijheid van besteding. Zij worden toegevoegd aan het vermogen dat bestemd is om de toekomst van het Centraal Museum te garanderen. De vruchten van dit vermogen worden jaarlijks gebruikt voor restauraties en projecten.

Fonds op Naam

Een speciale vorm van nalatenschap is een Fonds op Naam. U kiest zelf de naam, bijvoorbeeld uw familienaam of een naam die alleen voor u een speciale betekenis heeft. U bepaalt zelf de doelstelling die u na aan het hart ligt en hoe het ingebrachte geld mag worden besteed, bijvoorbeeld aan educatieve projecten voor jonge kinderen, aan het bevorderen van bèta wetenschappen of het aankopen van kunst. Alle aspecten van het Centraal Museum zijn denkbaar als doelstelling van een Fonds op Naam. En als u al een Fonds op Naam bij leven heeft opgericht, kunt u een legaat nalaten aan uw eigen fonds.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het nalaten aan het Centraal Museum? Neem dan contact op met Anna Kesler via 06-24672675.