Bij Collectie Centraal en Op Scherp zijn gratis mediaguides beschikbaar. In de mediaguide vind je verhalen in audio, video, tekst en beeld bij de thema's en tentoongestelde kunstwerken.

Wat is de mediaguide?

De mediaguide biedt steeds een verrassende invalshoek of een andere kijk op kunst, buiten de traditionele kunstgeschiedenis. De mediaguide raakt je met verhalen van verschillende mensen, en laat je op een andere manier kijken naar kunst.  

Je gebruikt de mediaguide op je eigen telefoon. Tip: neem oortjes of een koptelefoon mee. Je hoeft niets te downloaden en er is Wifi in het hele museumgebouw. 

Mediaguides zijn gemaakt om tijdens je museumbezoek te gebruiken. Wie thuis extra verdieping zoekt of een favoriet fragment wil terugluisteren, kan dat doen door deze link te openen of de QR-code te scannen:

QR mediaguide.png

Deze QR-code vind je uiteraard ook in het museum, aan het begin van de tentoonstelling.  

Hoe werkt het?

De mediaguide is eenvoudig in gebruik. Met behulp van QR-codes en afbeeldingen is snel te vinden bij welke objecten informatie beschikbaar is. Of typ het nummer bij een kunstwerk in op het scherm van de mediaguide om het fragment direct af te spelen. 

Voor wie liever leest dan luistert zijn transcripties opgenomen. De lettergrootte is aanpasbaar, en er is een nightmode. De meeste mediaguides worden in zowel Nederlands als Engels aangeboden.

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om mediaguides van voorbije tentoonstellingen aan te bieden. Naast de vaste collectie hebben de meeste grote tentoonstellingen een mediaguide, een enkele keer ook een kleinere tentoonstelling.

Wat ga jij zien? Maak een persoonlijke tour!

Je kunt met de mediaguide ook een gratis persoonlijke tour maken door Collectie Centraal. Beantwoord 8 simpele vragen over jouw interesses en we stellen een route samen die je langs de hoogtepunten in de collectie leidt. Persoonlijke verhalen, muziek, vragen en stellingen laten je op een andere manier kijken naar kunst.

Hoe werkt het?

1. Open de applicatie op je telefoon via mytour.mediaguide.centraalmuseum.nl of door de QR code de scannen:

QR code die linkt naar de applicatie om een eigen tour door het museum te maken
2. Beantwoord 8 vragen over jouw interesses
3. Wij stellen een tour voor je samen op basis van je antwoorden
4. Mail de tour naar jezelf als je nog niet in het museum bent óf open de tour direct
5. Geniet van je bezoek en de multimedia tour
6. Ontvang een samenvatting van je bezoek en tips voor een volgend bezoek

bezoekers gebruiken de mediaguide