Vanaf 11 februari tot en met 4 juni vindt deze rondleiding plaats in de tijdelijke tentoonstelling De Bentvueghels, een berucht kunstgenootschap in Rome. De tentoonstelling vertelt het verhaal over reislust, groepsvorming, liefde voor Rome en in het bijzonder het kunstenaarschap. Want wat je achtergrond ook is, waar je vandaan komt of hoe oud je bent: iedereen herkent het gevoel van het bij een groep willen horen, op ontdekking gaan en je laten inspireren.

Tijdens het onderwijsprogramma worden de studenten aan de hand van activerende opdrachten uitgedaagd om verder en kritischer te kijken, woorden te vinden voor wat ze zien en met elkaar in gesprek te gaan. Stapsgewijs worden zij zich meer bewust van aannames, vooroordelen, andere perspectieven en hoe die je blik kunnen beïnvloeden. Want is kijken hetzelfde als zien?

Dit museumprogramma is gebaseerd op het gelijknamige museumprogramma 'Van KIJKEN naar ZIEN' van Museum Boijmans Van Beuningen en ontstaan in een samenwerking met uitgever Codename Future (o.a. van de mbo burgerschapsmethode 'De maatschappij dat ben JIJ') dankzij de steun van Fonds 21, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Ars Donandi + W.J.O. de Vries en Tomenco Management & Consultancy​

Vraag hier het gratis voorbereidend lesmateriaal van Codename Future aan.

Werkvorm: interactie en instructie.
Duur programma: 1 uur

Praktische informatie

Groepsgrootte

Per aangevraagde rondleiding kunnen er maximaal 30 studenten deelnemen. Deze worden opgesplitst in groepen van maximaal 15 studenten met minimaal 1 begeleider. 

Kosten

Deze rondleiding kost € 65 per groep van 15 studenten. Dit is inclusief entree van de studenten en de begeleider.

Rondleiding aanvragen

Vraag de rondleiding minimaal 2 weken van tevoren aan. Gebruik daarvoor onderstaand formulier (of mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl)

Rondleiding aanvragen

Let op: Bezoeken jullie het museum zonder een rondleiding? Laat ons ook dan weten wanneer we jullie kunnen verwachten. Gebruik hiervoor het reserveringsformulier, optie [eigen rondleiding].

Vragen of specifieke wensen?

We denken graag met jullie mee. Mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur naar 030-2362317. 

Nieuwsbrief Educatie

Blijf op de hoogte van de onderwijsprogramma's van Stichting Centraal Museum.  

Aanmelden nieuwsbrief