Centraal Museum laat meer zien

De vaste collectie van het Centraal Museum is een veelzijdige verzameling van kunst, design, mode en stadsgeschiedenis. In deze Collectie Centraal zie je meer dan 400 werken van makers uit alle tijden. In de collectie volg je een route die begint in de middeleeuwen en eindigt in het heden. Iedere themazaal laat je echter méér zien: mode is te vinden naast schilderijen, en kunst van vroeger hangt naast design van nu. Zo kun je zelf verbanden leggen tussen verschillende tijden en kunstvormen.

In Collectie Centraal vind je vertrouwde lievelingen als de Rood-blauwe stoel van Rietveld of de iconische jurken van Viktor & Rolf naast nieuw te ontdekken favorieten. Door de collectie op deze manier samen te brengen, krijg je in iedere zaal een nieuw inzicht of gevoel van herkenning. 

Bestel tickets

Mediaguide

Speciaal voor Collectie Centraal is een nieuwe mediaguide gemaakt, met verrassende, persoonlijke verhalen bij verschillende werken uit de collectie. Je gebruikt de mediaguide op je eigen telefoon. Tip: neem oortjes of een koptelefoon mee. Je hoeft niets te downloaden en er is Wifi in het hele museumgebouw. Ga naar mediaguide.centraalmuseum.nl of scan de QR-code om de mediaguide direct te openen.
Mediaguide_startscherm.png

Alvast even kijken

Artistiek directeur Bart Rutten vertelt over Collectie Centraal.

Achter de schermen

Marije Verduijn, hoofd Collectiebeheer, neemt je in onderstaande video mee naar ons depot. Hier bewaren we meer dan 60.000 objecten. Zoals Sous-bois van Vincent van Gogh, een van de werken die vanaf 16 december in Collectie Centraal te zien zal zijn.


Poppenhuis

Loïs van Olst, stagiair Collectiebeheer, vertelt je in onderstaande video meer over het poppenhuis van Petronella de la Court. Het zeventiende-eeuwse huis bestaat uit meer dan 1500 kleine objecten. Het poppenhuis is vanaf 16 december te zien in Collectie Centraal.


Mode

Ninke Bloemberg, conservator mode en kostuums, is druk bezig met de opbouw van de nieuwe collectiepresentatie. Het Centraal Museum heeft ruim 10.000 modeobjecten in de collectie. Voor Collectie Centraal hebben we een mooie selectie gemaakt die we vanaf 16 december graag aan je tonen.⁠