Jaarlijkse bijdrage

Het Centraal Museum is de Vriendenloterij ontzettend dankbaar voor de jaarlijkse bijdrage die het museum ontvangt. Met deze bijdrage kunnen bijzondere tentoonstellingen zoals bijvoorbeeld Jan Taminiau – Reflections worden gemaakt en worden er met hulp van deze bijdrage bijzondere aankopen gedaan.

T201805_003 Taminiau.jpg

Extra bijdrage van een miljoen

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Vriendenloterij in 2019 verraste de Vriendenloterij de directie van het Centraal Museum Utrecht met een donatie van een miljoen euro voor de verbouwing van het nijntje museum.

Sinds de opening in 2016 heeft het museum voor peuters en kleuters alle verwachtingen overtroffen. Marco Grob, zakelijk directeur: “Het nijntje museum is zeer succesvol, we zijn vaak uitverkocht. We zijn daarom ontzettend blij dat de deelnemers van de Vriendenloterij ons nu opnieuw ondersteunen en dat we daarmee het museum kunnen vergroten. In het nieuwe museum kunnen we nog meer bezoekers welkom heten en hen nu ook een nijntje theater en restaurant bieden.’

Projectie Mr.Beam op nijntje museum - foto Ivar Pel.jpg
Opening van het nijntje museum

Speel mee en steun het culturele erfgoed in Nederland! 

De Vriendenloterij is de cultuurloterij van Nederland. Ruim 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij haar deelnemers mocht de Vriendenloterij in 2019 ruim 78 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. De helft van dat bedrag gaat naar organisaties zoals Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De andere helft gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Centraal Museum, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum.

Kijk voor meer informatie over de Vriendenloterij op www.vriendenloterij.nl.

VL_LOGO_COMPLEET_2021_RGB.jpg