Jaarlijkse bijdrage

Het Centraal Museum is de VriendenLoterij ontzettend dankbaar voor de jaarlijkse bijdrage die het museum ontvangt. Met bijdragen als deze kunnen bijzondere tentoonstellingen zoals De Bentvueghels worden gemaakt. Daarnaast worden er met hulp van deze bijdrage bijzondere aankopen gedaan.

T202301_031 Bentvueghels.jpg

Extra bijdrage van een miljoen

Op 21 juni 2023, de verjaardag van nijntje, opende het vernieuwde nijntje museum. Na een grote verbouwing is het museum bijna verdubbeld in oppervlakte en heeft het een nijntje museumcafé, een 360 graden projectieruimte en nieuwe themaruimtes. Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele en auditieve beperking. De verbouwing werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van een miljoen euro door de VriendenLoterij. 

Marco Grob, zakelijk directeur: “Er is de afgelopen periode door velen hard gewerkt om deze prachtige uitbreiding te realiseren. We zijn de VriendenLoterij enorm dankbaar voor hun donatie van een miljoen euro. Het nijntje museum is een icoon in de stad Utrecht en we zijn blij weer terug te zijn in de Agnietenstraat, dicht bij het atelier van Dick Bruna in het Centraal Museum.” 

9526f2b2-9222-4d3f-8075-8d108417d72c.jpeg

Speel mee en steun het culturele erfgoed in Nederland! 

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan tweehonderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. En dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur. Of verbondenheid met en zorg voor elkaar, via clubs en verenigingen.

Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in 2022 al ruim 134,8 miljoen euro aan instellingen van cultuur en welzijn. 

Kijk voor meer informatie over de VriendenLoterij op www.vriendenloterij.nl.

VL_LOGO_COMPLEET_2021_RGB.jpg