Jaarlijkse bijdrage

Het Centraal Museum is de VriendenLoterij ontzettend dankbaar voor de jaarlijkse bijdrage die het museum ontvangt. Met deze bijdrage kunnen bijzondere tentoonstellingen zoals bijvoorbeeld 'De Tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen' worden gemaakt en worden er met hulp van deze bijdrage bijzondere aankopen gedaan.

T202003_147 TRANEN VAN EROS; foto CMU-GJvR.jpg

Extra bijdrage van een miljoen

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij in 2019 verraste de VriendenLoterij de directie van het Centraal Museum Utrecht met een donatie van een miljoen euro voor de verbouwing van het nijntje museum. De verbouwing is inmiddels van start gegaan en naar verwachting openen de deuren van het vernieuwde nijntje museum in het najaar van 2022.

Sinds de opening in 2016 heeft het museum voor peuters en kleuters alle verwachtingen overtroffen. Marco Grob, zakelijk directeur: “Het nijntje museum is zeer succesvol, we zijn vaak uitverkocht. We zijn daarom ontzettend blij dat de deelnemers van de VriendenLoterij ons nu opnieuw ondersteunen en dat we daarmee het museum kunnen vergroten. In het nieuwe museum kunnen we nog meer bezoekers welkom heten en hen nu ook een nijntje theater en restaurant bieden.’

Projectie Mr.Beam op nijntje museum - foto Ivar Pel.jpg
Opening van het nijntje museum

Speel mee en steun het culturele erfgoed in Nederland! 

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan tweehonderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. En dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur. Of verbondenheid met en zorg voor elkaar, via clubs en verenigingen.

Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij al ruim 1,6 miljard euro aan goede doelen.

Kijk voor meer informatie over de VriendenLoterij op www.vriendenloterij.nl.

VL_LOGO_COMPLEET_2021_RGB.jpg