Bijdragen aan een betere en schonere wereld doen wij bijvoorbeeld met eerlijke producten in het café, milieuvriendelijke verf op de muur en groene stroom uit het stopcontact. Bij de aanschaf van materialen kijken we naar de duurzaamheid op lange termijn. We zijn dan ook trots op ons gouden Green Key keurmerk voor duurzame museumlocatie.

Green Key

Het internationale keurmerk Green Key wordt uitgereikt aan organisaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO), draagt het Centraal Museum zorg voor een prettig milieu binnen én buiten de organisatie.

Green Key is een van de vijf programma’s van de FEE (Foundation for Environmental Education). Deze wereldwijde organisatie wil het belang van natuur en milieu bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Over de hele wereld zijn ruim 1600 bedrijven uit 18 landen aangesloten bij het keurmerk.

De keuringen voor Green Key worden uitgevoerd door externe keurmeesters van de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Meer informatie over het Green Key keurmerk vindt u op www.greenkey.nl.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Sinds 2011 is het Centraal Museum intensief bezig met duurzaamheid en MVO. Aan welke duurzame afspraken we voldoen of willen voldoen, leest u in onze MVO-verklaring.

Duurzaam inkoopbeleid

Leveranciers met een duurzaamheidsbeleid hebben een streepje voor bij het Centraal Museum. We kopen zoveel mogelijk producten en materialen in die gecertificeerd zijn met een milieukeurmerk. Lees meer over ons inkoopbeleid.