In deze aflevering duiken Joost van Pagée en Michiel van de Weerthof in het verhaal van een heel bijzondere schat en icoon van de stad: het Utrechtse Schip. Waar komt het eeuwenoude schip vandaan en hoe is het in de kelder van het museum terecht gekomen? Wat is het verhaal achter de opmerkelijke geur van het schip, waardoor het ook wel ‘het stinkschip’ wordt genoemd? Kan het verhaal van het schip ons inspiratie brengen voor de toekomst, als we het hebben over duurzaamheid? En wat heeft de Utrechtse bierboot hiermee te maken? Ontdek het in deze podcast, samen met Joost, Michiel, conservator stadsgeschiedenis René de Kam, beveiliger Peter Hendriksen, schipper Alex den Hartog en scholieren Victoria, Jayden, Floor en Sam.

Beluister de podcast op Spotify

Het Utrechtse Schip is altijd te zien in de kelder van het museum. 

Over de podcast 

In de podcast Kunst Centraal laten we je kennismaken met werken uit de vaste collectie van het Centraal Museum Utrecht en de verhalen en perspectieven eromheen. In iedere aflevering staat een kunstwerk of object centraal en nodigen we twee gasten uit om ons mee te nemen in hun verhaal en blik. We dagen hierbij jou, de luisteraar, uit om voorbij de eerste indruk waar te nemen. 

Credits 

Deze podcast werd gemaakt door audiocollectief Horens in opdracht van het Centraal Museum Utrecht. 

Met speciale dank aan de geïnterviewden: René de Kam, Peter Hendriksen, Alex den Hartog, Victoria, Jayden, Floor en Sam. 

Concept: Joost van Pagée en Michiel van de Weerthof 
Regie, projectleiding, interviews en pré-montage: Joost van Pagée 
Opnames, interviews, sound design, voice-overs, eindredactie, montage: Michiel van de Weerthof 
Algemene voice-overs: Marieke van de Ven 
Eindmixage en mastering: Floris van Bergeijk 
Ontwerp beeld: HouseTMM 
Ook met dank aan Horens-leden Corinne Heyrman, Jozien Wijkhuijs en Lieven Heerenmans