Het Centraal Museum werkt aan de eerder aangekondigde uitbreiding en herinrichting van het nijntje museum. Vanaf november sluit het nijntje museum hiervoor haar deuren in de Agnietenstraat. Om te voorkomen dat bezoekers overlast ervaren door de werkzaamheden en het museum niet hoeven te missen, hebben we een nieuwe locatie gevonden aan de Oudegracht 167, waar voorheen de bibliotheek van Utrecht was gevestigd.
 
Zakelijk directeur Marco Grob: 'Er is na vijf jaar nijntje museum nog steeds heel veel belangstelling voor een bezoek aan de wereld van nijntje en haar vriendjes. Dat merkten we ook na de heropening afgelopen juni. Ik ben daarom erg blij dat we in de voormalige bibliotheek een zeer toepasselijke en geschikte locatie hebben gevonden om in deze behoefte te kunnen blijven voorzien, ook tijdens de verbouwing. Deze plek biedt een authentieke, sfeervolle en centraal gelegen ruimte om het hele huidige nijntje museum onder te brengen. Dit betekent dat de kinderen in herkenbare ruimtes op onderzoek kunnen uitgaan, want alle nijntje themaruimtes verhuizen mee.’
 
Op de begane grond worden de ticketbalie, de winkel en de garderobe ingericht. Op de eerste verdieping zal het museum en een bescheiden horecavoorziening worden gevestigd. Naar verwachting opent de tijdelijke locatie half november de deuren voor het publiek.