De Wijk Centraal

De Wijk Centraal

Activiteiten in alle wijken van Utrecht. 

Activiteiten in alle wijken van Utrecht. 

Het Centraal Museum is het oudste stadsmuseum van Nederland en het is dan ook ons streven om een museum te zijn voor alle inwoners van Utrecht. Ons doel is om iedere Utrechter zich welkom te laten voelen in het museum, uit welke wijk je ook komt. Met De Wijk Centraal proberen we de drempel voor een museumbezoek te verlagen voor Utrechters die niet vanzelfsprekend een museum bezoeken. Om mensen uit alle delen van Utrecht nieuwsgierig te maken naar een bezoek aan het museum gaan we zelf de wijken in.

We brengen het museum naar de wijken toe. Dit doen we door workshops en andere activiteiten te organiseren in buurthuizen en bibliotheken, waarbij deelnemers kennismaken met kunst en cultuur uit de wereld van het Centraal Museum. Zo maken we niet alleen programma's voor alle bewoners van Utrecht, maar ook met alle Utrechters.

Daarnaast verzorgen we vervoer vanuit de wijken naar het museum. Bewoners worden met een bus opgehaald voor een museumbezoek en later op de dag terug naar huis gebracht. In het museum staat er een kop koffie of thee klaar, zijn er leuke activiteiten en is het zowel mogelijk om de collectie te zien als met buurtbewoners te kletsen. 

Wil je ook langskomen? Of wil je meer weten over De Wijk Centraal? Stuur dan een mail naar dewijk@centraalmuseum.nl. Hopelijk tot snel!

Partners

DOCK
ZIMIHC theater
Queridon
De Voedseltuin
Oog voor Utrecht
De Buurtwerkkamer
Humanitas

De Wijk Centraal wordt mede mogelijk gemaakt door: