Boogschutter (studie voor kaasetiket)

Boogschutter (studie voor kaasetiket)

Theo van Doesburg (Utrecht 1883 - 1931 Davos)

1919

potlood op papier

AB4965

tekening

bruikleen Rijksdienst Cultureel Erfgoed 1999 (Oorspronkelijke bruikleengever: Instituut Collectie Nederland (schenking Van Moorsel))

Afmetingen

hoogte 28 cm

breedte 20 cm

Opschriften / merken

• niet gesigneerd :

Motief

figuurstudie

Opmerkingen

Deze tekening is een studie voor een kaasetiket van de firma G. Klaverweide en Zoon. Het motief van de (staande) boogschutter is in het definitieve ontwerp terug te vinden (collectie Stedelijk Van Abbemuseum, Eindhoven).

• Geometrie der Figur : Luca Cambiasso und die moderne Kunst, von Heribert Schulz ; mit einer Einf. von Christa Lichtenstein ; sowie einem Beitr. von Lauro Magnani, (Osnabrück, 2007), p. 218

• Theo van Doesburg : oeuvrecatalogue, ed. by Els Hoek. Marleen Blokhuis ... [et al.]. [forew. Sjarel Ex, Evert van Straaten], (Utrecht, 2000), cat.nr.627c, met afb.

Tentoonstellingen

• Geometrie der Figur. Luca Cambiasso und die moderne Kunst, Kulturgeschichtliches Museum / Felix-Nussbaum-Haus, Osnabrück, 2007