Model trekmangel

Model trekmangel

ca. 1900

eiken- en iepenhout

model trekmangel, model, mangel, trekmangel, meubilair

schenking 1927

Afmetingen

hoogte 31 cm

breedte 54 cm

diepte 34 cm

Opschriften / merken

• geen :

Fysieke beschrijving

Alle onderdelen van de mangel zijn door gespijkerde of gelijmde pen- en gatverbindingen met elkaar vergaar of waar de regels door de stijlen heen steken met een pennetje geborgd.

Opmerkingen

In de brief die naar aanleiding van deze schenking werd verstuurd, is sprake van een grotere groep kindermeubelen, die afkomstig waren van de grootmoeder van de schenkster. Deze omvat een kinderstoel, in een later stadium van een nieuwe bekleding voorzien, twee fauteuils, een droogrek, een kaptafel en een notenhouten juk met kettingen. Volgens de schenkster had haar grootmoeder haar jeugd in Gelderland doorgebracht.

• Verslag omtrent het archief en het museum over het jaar 1927, de gemeente-archivaris W.C. Schuylenburg, ([Utrecht, 1928]), p. 31