Toile de jouy spijkerbroek

De klassieke, eeuwenoude <EM>Toile de Jouy</EM>-print speekt anno 2017 nog steeds tot de verbeelding: zo koos G-Star mede-eigenaar Pharell Williams dit dessin als een van de 25 prints voor de <EM>Elwood X25</EM>. De Elwood is het beroemde ‘3D’ spijkerbroekenmodel met kniestukken en geknipte broekspijpen. <EM>X25</EM> verwijst naar de 25 verschillende dessins van deze collectie. Deze herenspijkerbroek heeft de voor Toile de Jouy kenmerkende witte achtergrond en een patroon met een verhalend thema. De afbeeldingen zijn goed te herkennen: het zal geen toeval zijn dat gekozen is voor een gestileerde weergave van <EM>Les Travaux de la Manufacture</EM> van Jean-Baptiste Huet (1745-1811) uit 1783-84.<EM> Les Travaux</EM> toont nauwkeurig het hele productieproces van de Toile de Jouy, van het mengen van kleuren, het drukken van de koperplaten tot het drogen van het textiel. Huet zelf is ook afgebeeld, al schetsend in de buitenlucht, geheel naar het idee van de Verlichting.

De klassieke, eeuwenoude Toile de Jouy-print speekt anno 2017 nog steeds tot de verbeelding: zo koos G-Star mede-eigenaar Pharell Williams dit dessin als een van de 25 prints voor de Elwood X25. De Elwood is het beroemde ‘3D’ spijkerbroekenmodel met kniestukken en geknipte broekspijpen. X25 verwijst naar de 25 verschillende dessins van deze collectie. Deze herenspijkerbroek heeft de voor Toile de Jouy kenmerkende witte achtergrond en een patroon met een verhalend thema. De afbeeldingen zijn goed te herkennen: het zal geen toeval zijn dat gekozen is voor een gestileerde weergave van Les Travaux de la Manufacture van Jean-Baptiste Huet (1745-1811) uit 1783-84. Les Travaux toont nauwkeurig het hele productieproces van de Toile de Jouy, van het mengen van kleuren, het drukken van de koperplaten tot het drogen van het textiel. Huet zelf is ook afgebeeld, al schetsend in de buitenlucht, geheel naar het idee van de Verlichting.

Toile de jouy spijkerbroek

2017 - 2017

herenkleding, broek, spijkerbroek

aankoop 2017