Tweedelig herenkostuum

Mannenmode is in de meeste museale collecties in verhouding tot dameskleding flink ondervertegenwoordigd: de kledingstukken zijn minder aan mode onderhevig waardoor ze langer worden doorgedragen. Slijtage zorgt er dan voor dat een kledingstuk niet meer van museale kwaliteit is. Gelukkig heeft het Centraal Museum de laatste jaren enkele bijzondere ontwerpen kunnen verzamelen, waaronder dit donkere, wollen herenpak van Hyun Yeu, dat in opdracht van het museum speciaal ontworpen is voor acteur Jeroen Willems (1962-2012). Willems droeg het met flair op het gala van het Nederlands Film Festival in 2012, waar hij een van de prestigieuze Gouden Kalveren won. De Koreaanse ontwerper Hyun Yeu weet in de mannenmode naam te maken met bijzondere details en verfijnde collecties. Bij dit jasje is dat onder meer te zien aan de pailletten die aan de achterzijde van de revers zijn bevestigd: kleine fonkelingen die nu lijken te verwijzen naar de schitterende herinneringen die Willems zijn familie, vrienden en fans naliet na zijn plotselinge overlijden in datzelfde jaar.

Tweedelig herenkostuum

Hyun Yeu (ontwerper) (Korea 1974)

wol, pailletten, kunststof, zijde

31826/001-002