Glasvezel stoel (prototype nr. 3)

Buitenbeentje of voorloper? Terwijl de hele wereld nog in de ban was van de conceptuele benadering van Droog en Dutch Design, sloeg Aldo Bakker een andere weg in. Vorm is voor hem het belangrijkste aspect aan een ontwerp. Het resultaat is eerder een bruikbaar kunstobject dan een functioneel gebruiksvoorwerp en zeker geen driedimensionaal statement of commentaar. Hij werkt met materialen en technieken die niet voor de hand liggen en die tijdrovend en kostbaar kunnen zijn. De gebogen vormen van deze stoel probeerde hij later ook in hout uit.

Glasvezel stoel (prototype nr. 3)

Aldo Bakker (Amersfoort 1971)

glasvezel en kunsthars laminaat met een bewapening van carbon

stoel