O muorto o stuorto, accucchiame sempe, # 4

O muorto o stuorto, accucchiame sempe, # 4

Stanislaw Lewkowicz (Hoensbroek 1956)

1988 - 1989

lithografie op meerdere lagen glashelder pvc, tweezijdig bedrukt, samengeperst tot polyfineer

prent, litho

aankoop met Rijkssubsidie 1991

Afmetingen

hoogte 201 cm

breedte 101 cm

Opschriften / merken

• stempel, opschrift, signatuur en datering l.o. (gedrukt): O morto o stuorto accucchiame sempe // (Mank of dood, we treuren nooit) // Stanislaw Lewkowicz // litho 1988/1989 1/4, no 4

Opmerkingen

O muorto o stuorto accucchiame sempe is een Napolitaanse zegswijze voor (vrij vertaald): Mank of dood we treuren nooit. O muorto o stuorto accucchiame sempe is een grafische installatie bestaande uit 28 onderdelen, met verschillende afmetingen en verschillende oplage elk. De techniek is lithografie op dubbelzijdig bedrukt transparant materiaal verwerkt tot of gelamineerd met glas, golfplaat en polyfineer. Het werk O muorto o stuorto accucchiame sempe #4 is daar een onderdeel van.

Tentoonstellingen

• O muorto o stuorto accucchiame sempre, Museum Fodor, Amsterdam, 1990