Boekenkast

Boekenkast

hout,eikenhout, mahoniehout; mahoniefineer; damast

kast, boekenkast

schenking + 1969 (bruikleen sinds 1968)

Afmetingen

hoogte 156 cm

breedte 104 cm

diepte 42 cm

Opschriften / merken

• geen :

Fysieke beschrijving

De kast is opgebouwd uit een onderstel, twee zijden, een achterwand, twee deuren en een kap. Deze onderdelen zijn niet demontabel. Het onderstel is opgebouwd uit regels die met de hoekstijlen van de kast zijn verbonden door gelijmde pen- en gatverbindingen. De zijden zijn uit een plank vervaardigd en tegen het raamwerk van het meubel gelijmd. De deuren zijn opgebouwd uit gelijmde raamwerken waarbinnen gotische bogen zijn aangebracht.

Geassocieerd onderwerp

bestuurders (Utrecht) (bestuur)

Geassocieerde periode

Moderne tijd 1795-heden

Afkomstig van de familie Martens van Sevenhoven.

• Jaarverslag 1968 : Centraal Museum, Utrecht, de directrice van het Centraal Museum Maria Elisabeth Houtzager, (Utrecht, 1969), p. 18

• Jaarverslag 1969 : Centraal Museum, Utrecht, de directrice van het Centraal Museum Maria Elisabeth Houtzager, (Utrecht, 1970), p. 14