Vierdeurs kast

Opschriften / merken

• geen :

Fysieke beschrijving

De kast is opgebouwd uit een onderkast met twee deuren, twee zijden, een achterwand en een lade, en een bovenkast met twee deuren, twee zijden, een achterwand en een kap. Alle onderdelen zijn door enkel getoogde pen- en gatverbindingen met elkaar vergaard. Het lijstwerk en de laden zijn gespijkerd. De deuren zijn opgebouwd uit een in verstek gezaagd raamwerk met daarbinnen een gefineerd paneel. De deuren draaien op speunen. De kap valt met pennen op de zijden van de kast. De achterwand van de onderkast is opgebouwd uit acht verticale planken, die met een messing en groef in elkaar grijpen, met een bossing in de bovenregel vallen en aan de onderkast tegen de kast zijn gespijkerd.

• [Verslag] Centraal Museum [1950], de directrice van het Centraal Museum C.H. de Jonge, ([Utrecht, 1951]), pp. 11-16