Blokkenschema Rietvelddag 2022.JPG

Alle programmaonderdelen behalve het Rietveld Schröderhuis zijn gratis te bezoeken, aanmelden niet nodig. 

RIETVELDWANDELING

Benieuwd naar de sporen die Rietveld in de stad heeft achtergelaten? Waar heeft hij gewoond, gewerkt en gebouwd? Ontdek het tijdens de Rietveld-wandeling. Download de gratis plattegrond via deze link en loop de route van 5 of 10 kilometer. U kunt de wandeling zelfstandig doen.
 - Startpunt Centraal Museum, Agnietenstraat 1, hele dag, gratis

MUURSCHILDERING JAN IS DE MAN

Recent is er een tweede Rietveld Schröderhuis in Utrecht verschenen. In opdracht van buurtbewoners heeft Jan is de Man een metershoge muurschildering gemaakt van het beroemde huis. Zo groot zag u het UNESCO Werelderfgoed nog nooit!
- Jutfaseweg 22, hele dag, gratis

TERUG NAAR TOEN: MEUBELS IN HET RIETVELD SCHRÖDERHUIS

In het Rietveld Schröderhuis stapt u terug in de tijd. Dat gebeurt tijdens een regulier bezoek natuurlijk al, maar tijdens de Rietvelddag doen we er een schepje bovenop. In verschillende ruimtes in het huis worden enkele originele meubels teruggeplaatst op de plek waar ze ooit hebben gestaan.
- Rietveld Schröderhuis, Prins Hendriklaan 50, 11 tot 16 uur, tickets via deze link

WIE JARIG IS TRAKTEERT!

Bent u net als Gerrit Rietveld jarig op 24 juni? Dan krijgt u een traktatie in Museumcafé Centraal. Iedereen die aan kan tonen jarig te zijn tussen 24 juni en 26 juni, krijgt een gratis drankje van ons. Proost!
- Museumcafé Centraal, Nicolaaskerkhof 10, 10 tot 18 uur

POP-UP EXPO RIETVELDMEUBELEN

In de Tuinzaal van het Centraal Museum worden tien meubels van Rietveld gepresenteerd. Bewonder tafels, stoelen en andere objecten die al tien jaar niet meer voor publiek te zien zijn geweest.
- De Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14, 11 tot 17 uur, gratis, aanmelden niet nodig

FILMVERTONING ‘VAN REPLICA NAAR ORIGINEEL’

Onlangs is een bijzondere vondst gedaan. Van de Amsterda-stoel van Rietveld was wel een ontwerp bekend, maar een originele uitvoering was onbekend. Tot er een wel heel bijzondere vondst in een achtertuin werd gedaan. De hele dag vertonen we de film waarin u meer te weten komt over het ontwerp, de vondst en de restauratie van dit bijzondere meubel. Zowel de replica als het origineel worden die dag tentoongesteld in de Tuinzaal van het Centraal Museum.
- De Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14,11 tot 17 uur, gratis, aanmelden niet nodig

MINI-TOUR POP-UP EXPO

Benieuwd naar de meubelen in de pop-up expo ? Rietveld-expert en restaurator Jurjen Creman en conservator Natalie Dubois nemen u in een korte tour van circa 15 minuten mee langs de objecten die worden getoond. De tour is gratis, aanmelden niet nodig.
- De Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14, 13.15 uur en 14.15 uur

Q&A DE ONTDEKKING VAN EEN RIETVELD-STOEL

Kom meer te weten over de bijzondere ontdekking van de Amsterda-stoel. Natalie Dubois, conservator vormgeving Centraal Museum, gaat in gesprek met Titus Darley, Rietveld Originals en Jurjen Creman, Rietveld-expert en restaurator. De Q&A duurt ongeveer een halfuur. Dit programma is gratis toegankelijk, aanmelden niet nodig.
- De Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14, 15.00 uur

Q&A JAN IS DE MAN

Onlangs is de stad een muurschildering rijker geworden. Dit keer heeft de Utrechtse Jan is de Man een metershoge versie van het Rietveld Schröderhuis gemaakt. Hoe kwam dit tot stand en hoe ging de wereldberoemde kunstenaar te werk? Natalie Dubois, conservator vormgeving Centraal Museum, gaat in gesprek met Jan is de Man. De Q&A duurt ongeveer een halfuur. Dit programma is gratis toegankelijk, aanmelden niet nodig.
- De Tuinzaal, Nicolaasdwarsstraat 14, 15.30 uur

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!