Ontdek het Centraal Museum in gebaren tijdens de rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Deze rondleidingen worden georganiseerd voor dove en slechthorende bezoekers en hun vrienden en familieleden.

Deze rondleiding vindt plaats in de tentoonstelling De Bentvueghels. Een berucht kunstgenootschap in Rome. Ontdek in deze tentoonstelling het bijzondere verhaal van een groep kunstenaars uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Zij reisden naar Rome en richtten in 1620 de kunstenaarsgroep de Bentvueghels op. De leden feestten en dronken samen, maar de bindende factor was het schildersvak. In deze tentoonstelling neemt het Centraal Museum je mee in een verhaal over reislust, groepsvorming, de liefde voor Rome en de diverse kunstenaars en kunststijlen van de Bentvueghels.

De rondleiding wordt gegeven door een dove gids en ondersteund door een stemtolk.

Let op: deze rondleidingen zijn bedoeld voor dove en slechthorende bezoekers, niet voor studenttolken. Een museumticket is verplicht. Wij hopen hiervoor op begrip.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum

Woensdag 15 maart, zaterdag 8 april, zaterdag 13 mei

Tijd 13.00 - 14.00 uur
Locatie Centraal Museum
Prijs Gratis met een museumticket
Aanmelden Reserveren voor een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal is noodzakelijk en kan via deze link. Je hebt dan nog wel een entreebewijs voor het museum

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!