Centraal Laat is hét avondconcept van het Centraal Museum. Op een aantal donderdagavonden per jaar kun je door de museumzalen dwalen en jezelf tot in de late uurtjes verliezen in performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het museumgebouw. Verwacht samenwerkingen met zowel Utrechts lokale vaandeldragers als de meest verfrissende culturele nieuwkomers.

Deze editie is gefocust op hoe het is om als nieuwkomer een leven op te bouwen in een ander land. Het vormen van een gemeenschap speelt hierbij een grote rol. Al in de 17de eeuw ontdekten de Bentvueghels het leven en de kunst in Rome. Tegenwoordig zijn thuisgevoel, kunst en de relatie met het gastland relevant voor iedereen die naar het buitenland gaat. De Voorkamer, een culturele ruimte die synoniem is geworden voor gemeenschap, zal de hoofdrolspeler zijn van deze Centraal Laat editie en ons uitnodigen om mee te denken en doen door middel van poëzie, muziekoptredens en workshops. Wat neem je mee naar je nieuwe woonplek als het gaat om gewoontes, muziek, dans, poëzie en creativiteit? Hoe draagt creativiteit bij aan het creëren van een gemeenschap? Op donderdag 6 april komen we samen in het Centraal Museum om ons te verdiepen in deze vragen, kunst, interculturaliteit en nog veel meer.

TICKETS

Over De Voorkamer

De Voorkamer is een ontmoetingsplek waar je met andere culturen in aanraking komt: een plek om erbij te horen en nieuwe ervaringen op te doen. Vanuit creativiteit en talent verbinden mensen met diverse culturele achtergronden zich op een persoonlijk niveau. De Voorkamer organiseert onder andere creatieve workshops, culturele diners, taalcafés, leizngen, jamsessies, vrouwencafés, storytellingavonden en nog veel meer. De Voorkamer biedt een plek waar nieuwkomers kunnen aarden, gelijkgestemden elkaar ontmoeten en samen de stad Utrecht ontdekken.

Houd het Facebook evenement in de gaten voor updates.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Datum Donderdag 6 april 2022
Tijd  Programma: 18.00 tot 22.00 uur
Locatie Centraal Museum 
Prijs

Early bird: €6,50 
Normaal ticket: €11,-

Museumkaart, ICOM en We Are Public: GRATIS

Taal Nederlands/Engels