Droog Design werd in 1993 opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker. De ontwerpen van Droog Design uit de jaren negentig zijn innovatief, toegankelijk en zitten vol humor en twisten. Deze mentaliteit stond voorop bij de selectie van objecten voor het collectief. Al snel werd Droog Design gelinkt aan de term Dutch Design, niet helemaal terecht aangezien er ook met niet Nederlandse ontwerpers gewerkt werd. Maar het collectief heeft onbewust zeker bijgedragen aan verspreiding van het begrip Dutch Design wat is uitgegroeid tot een soort keurmerk. Is het Dutch Design dan is het goed. En daar wordt flink gebruik van gemaakt.

Het Centraal Museum kocht in 1997 voor het eerst Droog Design aan. Momenteel bezit het Centraal Museum de grootste museale collectie Droog Design ter wereld. Bovendien viert Nederland in 2017 100 jaar De Stijl met het themajaar van Mondriaan tot Dutch Design. Reden genoeg dus voor de tentoonstelling Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design.

Het Centraal Museum presenteert dit najaar vijftig topstukken uit eigen collectie. Schommel door de tentoonstelling op Swing with the plants van Marcel Wanders. Rol over de knikkerbank Come a litte bit closer van Nina Farkache. Bewonder de vroege ontwerpen van Droog Design van onder meer Tejo Remy, Hella Jongerius en Richard Hutten. Of bezoek Droge Donderdag op 5 oktober en 2 november, twee avonden waarbij u op bijzondere manier kennis kunt maken met Droog Design.

Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design is van 22 september tot en met 3 december te bewonderen in Expo 7.

Collection in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.AB39E9DE-BB1B-4A1E-AD12-28D691F801B4

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!