Ieder half jaar vraagt het Centraal Museum een groep bewoners uit de stad om een bespiegeling op de collectie te geven. Dit keer staat de smaak van de Utrechter centraal: aan welke objecten uit de collectie van het Centraal Museum geven bewoners de voorkeur?

We onderzoeken de smaak van Utrecht tijdens bijeenkomsten met kleine groepjes bewoners uit de stad. Samen met hen gaan we in gesprek over vragen als: Wat vindt u bijzonder aan de collectie van het Centraal Museum? Aan welk werk heeft u herinneringen? Welk werk roept een reactie bij u op? Naar welk werk bleef u langer kijken? Welk werk raakte u?

Tijdens uw bezoek aan het museum kunt u ook deelnemen aan het onderzoek. In de expositieruimte vindt u vragenformulieren die u kunt invullen en inleveren. De informatie die dit onderzoek oplevert gebruiken we in de nieuwe collectie-opstelling die in 2022 opent.

Artistiek Directeur Bart Rutten vertelt in dit filmpje over zijn favorieten en wat de collectie van het Centraal Museum Utrecht zo bijzonder maakt.

Meedoen

Graag nodigen we u ook uit om deel te nemen aan het onderzoek. Indien u lid bent van een vereniging, belangenorganisatie, of op een andere manier deel uitmaakt van een groep actieve bewoners uit de stad, kunt u zich met deze groep opgeven voor het onderzoek. Stuur een mail naar desmaakvanutrecht@centraalmuseum.nl en wij nemen contact met u op!

 

Ieder half jaar vraagt het Centraal Museum een groep bewoners uit de stad te reflecteren op de collectie. Dit keer staat de smaak van de Utrechter centraal. Wat vindt u bijzonder aan de collectie van het Centraal Museum? Aan welk werk heeft u herinneringen? Welk werk roept een reactie bij u op? Naar welk werk bleef u langer kijken?

In bijeenkomsten met kleine groepjes onderzoeken we deze vragen en verwerken we de antwoorden in de nieuwe collectieopstelling die in 2022 te zien zal zijn.
Meedoen

U kunt meedoen aan dit onderzoek door het formulier in Expo 5 in te vullen. Als u lid bent van een vereniging, belangenorganisatie, of op een andere manier deel uitmaakt van een groep actieve bewoners uit de stad, kunt u zich ook met deze groep opgeven voor het onderzoek. Stuur een mail naar desmaakvanutrecht@centraalmuseum.nl en wij nemen contact met u op!

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.CD1AB396-039D-4136-9DAA-0E1A54254F24

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!