Op 21 december 2003 werd in het Centraal Museum voor het eerst een museumnacht voor kinderen georganiseerd. Tijdens de langste nacht van het jaar mochten kinderen tussen 8 en 12 jaar mee op een nachtelijke ontdekkingstocht met nonnen in nachtjaponnen.

300 kinderen, 200 ouders
De kindermuseumnacht was snel uitverkocht. Er was plaats voor maximaal 300 kinderen met hun ouders en die hadden zich al de vrijdag voorafgaand aan de museumnacht aangemeld. De reacties op het programma waren zeer enthousiast.

Dolhuis en nonnendisco
Kinderen gingen samen met nonnen in nachtjapponnen en rondleiders in pyama op bezoek bij de dwazen in het dolhuis tegenover het museum, maakten een eigen verhaal in een verhalenestafette bij een schilderij van Pyke Koch, het oude schip in de kelder vertelde kreunend hoe hij er duizend jaar geleden uitzag en Ludwig II, hoofdrolspeler in de tentoonstelling Neo Leo, vertelde het spannende verhaal van zijn gekke leven (vertolkt door Theo Schouwerwou). Tot slot kregen de kinderen dansles in de stijlvolle kamer van Lion Cachet en konden daarna lekker swingen in de nonnendisco. Ondertussen werden de ouders zoet gehouden met een concert van het nonnen- en monnikenkoor en hapjes uit de kookproeverij.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.45A3B111-5B36-4635-B3B6-3B5E5A5D13BB

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!