Het Centraal Museum heeft de grootste collectie Droog Design in Nederland. Het werd sinds 1993 verzameld. De laatste jaren zijn er retrospectieve verwervingen aan toegevoegd, zoals de twee prototypes in deze aanwinstenpresentatie (Expo 2).

Droog Design wordt meestal geassocieerd met ontwerpen voor de huiskamer. Deze twee prototypen zijn voor de keuken gemaakt, vanouds het machinevertrek van het huis. Peter van der Jagt, Erik Jan Kwakkel en Arnout Visser hebben voor de Tegelkeuken driedimensionale keramische tegels ontwikkeld, de 'function tiles'. Hierin zijn keukenaccessoires als een kookwekker, messenmagneet en hangrek geïntegreerd. In het uiteindelijke werk zijn ze gecombineerd met 'construction tiles', die vanwege hun afgeronde vorm een doorlopende wandbekleding mogelijk maken.

Eibert Draisma, Talking coffee maker "J &S", prototype 1990
Vergeleken met het functionele aanrecht is de Talking coffee maker "J & S” van Eibert Draisma, die zichzelf als uitvinder omschrijft, het toppunt van ‘Wim T. Schipperiaans’ denken. Dit is een puik staaltje van het ernstig uitwerken van een vrolijke inval, een koffiemachine die niet alleen koffie zet, maar ook roept zodra de koffie klaar is, vraagt of er een tweede kopje gewenst is en waarschuwt wanneer de koffie te lang staat en bitter dreigt te worden.