K.F. Hein Stipendium, voor het eerst Utrecht Lokaal in de Van Baaren Zaal

n deze presentatie verkent Eva Spierenburg het lichaam in relatie tot de omgeving. Met objecten die soms de vorm hebben van een lichaamsdeel, dan weer van een enorme steen. Met sculpturen en video toont de kunstenaar een bijzondere en persoonlijke fascinatie voor ons lijf. Ze toont hoe we het inzetten om contact te maken: met andere mensen, met objecten, en met de ruimte waarin het zich bevindt. Het lichaam is aanwezig in de afdrukken die het achterlaat in de interactie met zijn of soms duidelijk haar eigen omgeving.

In het oeuvre van Eva Spierenburg veranderde de laatste jaren veel. Waar eerst de nadruk lag op schilderen is haar werk steeds meer omvattend geworden en maakt ze nu vooral installaties. Ook Disappearance in slow motion zou je als een installatie in plaats van een presentatie van losse kunstwerken kunnen zien.

Performances
Haar installatie wordt van tijd tot tijd ook met performances tot leven gewekt. Enkele hiervan zijn aangekondigd, anderen juist niet. Op zaterdag 11 januari 2020 vindt om twee uur ’s middags een performance plaats.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.D42DDC47-E4D7-4A8F-836B-314730D32FC0

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!