Hoewel het Centraal Museum in 1998 was gesloten als gevolg van een ingrijpende renovatie en nieuwbouw, konden toch nog enkele tentoonstellingen en manifestaties georganiseerd worden. Zo werd in landhuis Oud-Amelisweerd, onderdeel van het museum, een Goochelsalon gehouden. Het was een ode aan het aloude ambacht van de goochelarij, en bestond uit voorstellingen, lezingen en een tentoonstelling van 19e eeuwse goochelattributen uit het depot van het museum, aangevuld met antieke goochelattributen uit de collectie van het Theaterstukken en stukken van diverse particulieren. De manifestatie was tevens de introductie van een semipermanente goochelsalon in het landhuis.

De tentoonstelling was opgedragen aan mevr. mr. H.B.C. van Tilburg, de vertrekkende directeur Culturele Zaken van de gemeente Utrecht. Financiële bijdragen werden gegeven door het Anjerfonds, VSB Fonds, K.F. Hein Fonds, Laméris Foundation, de Hoge Weide, de Susanne van Baerle Stichting, het ANWB/Zimmermanfonds, het De Gijselaar-Hintzenfonds, de Mr. Paul de Gruyter Stichting, het Carel Nengerman Fonds en de Stichting Porticus.

Location

Oud-Amelisweerd

Designer

Ranti Tjan

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.41029EE4-2DFC-4ED1-B96E-09D3F56145DF

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!