Van de Madonna is een aantal prototypen bekend, dat veelvuldig is geproduceerd in Scorels werkplaats en daarbuiten. Slechts drie originelen zijn bewaard gebleven, waarvan twee in de collectie van het Centraal Museum zijn opgenomen: Madonna met wilde rozen en Madonna met kind. De aankoop van dit laatste werk, kort daarvoor nog onbekend, vormde de aanleiding tot deze tentoonstelling in het Centraal Museum. Te zien waren de drie originelen en verschillende varianten. Ook werd een beeld gegeven van het functioneren van het atelier van Scorel en de toepassing van verschillende reproductietechnieken.

Documentation

  • Disclosing Dutch and Flemish paintings abroad : 25 yeras of research, digitising and conservation, Lia Gorter ed. ; with contr. by Anna E. Chernyavskaya ... [et al.], WBOOKS, SCI | Foundation for Cultural Inventory ([Amsterdam]), 80 p.
  • De Madonna's van Jan van Scorel (1495-1562) : serieproductie van een geliefd motief, Molly Faries en Liesbeth M. Helmus. met medew. van J.R.J. van Asperen de Boer, Centraal Museum (Utrecht, 2000), 2 katernen (101 p.)
  • De Madonna's van Jan van Scorel (1495-1562) : serieproductie van een geliefd motief : bijlage bij de catalogus, Molly Faries en Liesbeth M. Helmus. met een bijdrage van J.R.J. van Asperen de Boer, Centraal Museum (Utrecht, [2002]), 8 p.

Collection in this exhibition

  • No objects from the Centraal Museum collection were shown in this exhibition

Persistent url

To refer to this object please use the following persistent URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.BB6E6DD8-3ABB-4A09-B9D7-98134B474F54

Questions?

Do you have a remark or extra information on this exhibition? Please let us know!