Op 15 maart 1991 overleed dr. Libuse Brozek Dolezal, conservator van het Centraal Museum. In 1969 kwam ze in het museum werken, eerst als conservator Prenten en tekeningen, later ook als eerstverantwoordelijke voor de verzameling Moderne kunst.

Ter nagedachtenis aan haar werden van 29 november 1991 tot en met 12 januari 1992 werken tentoongesteld, die in de periode 1976-1989 onder impuls van haar in de collectie van het Centraal Museum waren opgenomen.

Speciaal voor deze tentoonstelling was werk geschonken door Armando, Carel Blotkamp, Paul van Dijk, Charles Donker, Marlene Dumas, Jan Henderikse, Rob van Koningsbruggen, Mariëtte Linders, Titus Nolte, Tomas Rajlich, Cornelius Rogge, Jan Schoonhoven, Peter Struycken, Elizabeth de Vaal, Henk Visch en Carel Visser.

• Die vrouw met dat hondje : een portret van Libuse Brozková, Hans Mulder, Centraal Museum ([Utrecht, 1991]) (5 bl.)

Collectie in deze tentoonstelling

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!