In september 1972 kwamen bij een onderzoek aan de Hogelanden OZ in Utrecht, op de plaats waar de Van der Hoeven Kliniek zou komen, naar afvalkuilen van middeleeuwse pottenbakkers plotseling de fundamenten van een oven tevoorschijn. Het opgegraven materiaal, het afgekeurde aardewerk ofwel de misbaksels, vormde de basis van een tentoonstelling die van 17 maart tot en met 30 april 1973 was te zien in het Centraal Museum.

• Utrechtse misbaksels uit 1400, [tekst A. Bruijn, T.J. Hoekstra], Centraal Museum (Utrecht, [1973]) ([8] p.)
  • Utrechtse misbaksels uit 1400 : lijst van voorwerpen, Centraal Museum (Utrecht, [1973]) (7. p.)

Collectie in deze tentoonstelling

• In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!