In de expositie Toegepast was een ruime selectie te zien van de vele schenkingen die het Centraal Museum in het recente verleden heeft ontvangen op het gebied van de toegepaste kunst, aangevuld met stukken uit de collecties mode en beeldende kunst.

De schenkingen zijn vaak het gevolg van het aankoopbeleid van het museum wat betreft voor het interieur bestemde voorwerpen met een experimentele vormgeving.

De keuze uit de collecties beeldende kunst en mode liet zien hoe kunstenaars alledaagse gebruiksvoorwerpen in ongekende objecten veranderen, en hoe modeontwerpers principes uit de beeldende kunst toepassen op alledaagse kledingstukken.

Te zien waren objecten van onder meer H.P. Berlage, Nina Farkache, Frank Mandersloot, Frans Molenaar, Lola Pagola, Jan van de Pavert, Nelly van Ree-Bernard, Gerrit Rietveld, Mart Stam, Erich Wichman, Mirjam de Zeeuw en Ans van Zeijst.

Documentatie

  • [Bijschrften mode voor tentoonstelling "Toegepast" vanaf 21juli 2001 in de Stallen, Centraal Museum (Utrecht, 2001]), [3] bl.
  • Kantelingen : multifunctionele meubelen en muziekinstrumenten, ontworpen door Nelly van Ree Bernard, Muziekcentrum "Het Duintje" (Bennebroek, 1991), 31 p.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.B332EE27-ECFE-48DE-8A20-EA4E474EE370

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!