Van 21 december 2003 tot en met 18 januari werden in het centraal Museum de mooiste verzamelingen van Utrechtse kinderen tentoongesteld. De verzamelingen waren te zien in het kader van het NK Sparen, de nationale spaarkampioenschappen die door de AVRO en de Nederlandse Museumvereniging waren georganiseerd.

Bonte verzameling
Elf kinderen, allemaal afkomstig uit de regio Utrecht, lieten hun verzamelingen zien. De gekste dingen werden en worden verzameld. Zo toonde Esmee Dielemans uit De Meern een wonderlijke verzameling van insulinebuisjes, en had Peter Metaal uit Zeist de mooiste boten verzameld. Heather Swart uit De Meern verzamelde poppetjes in klederdracht en Pauline Buffing uit Stoutenburg liet haar collectie neushoorns zien. De tentoonstelling in het Centraal Museum bevatte daarnaast nog verzamelingen stenen, boeken, viltjes, geurtjes en dierenknuffels.

Kinderverzamelingen in 12 musea
Het NK Sparen 2003 was bedoeld voor alle kinderen van 8 tot en met 12 jaar die een verzameling hebben. Kinderen in het hele land werden opgeroepen om hun verzameling in een echt museum te exposeren. In de kerstvakantie waren in 12 provinciale musea de exposities te zien van telkens 11 verschillende verzamelingen. In elk museum werden de twee mooiste, leukste of meest originele verzamelingen gekozen, één door de bezoekers en één door de museumstaf. Uiteindelijk werd op basis van de 24 resterende verzamelingen de Nationale Spaarkampioen gekozen.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.4B88C46F-20D2-47B7-B154-9016AB08EB50

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!