Ter ere van zijn zeventigste verjaardag, presenteert het Centraal Museum Sohier Sodaar 70 jaar. De afgelopen paar jaar heeft Sohier gewerkt aan wandgrote tekeningen in houtskool en pastelkrijt. Tien van deze tekeningen worden dit najaar in het Centraal Museum getoond. Ze vormen een samenhangend geheel waarin Sohier een absurdistische ‘reis naar het einde van de nacht’ uittekent. 

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie, geschreven door conservator Marja Bosma. In Galerie Sanaa is gelijktijdig een tentoonstelling met Sohiers werk, dat samen met werk van Harm van den Berg en Uli Kürner wordt getoond onder de titel Drie Musketiers. 

Kunstenaar Roland Sohier is in 2020 70 jaar geworden
Ter ere van zijn zeventigste verjaardag, presenteerde het Centraal Museum Sohier Sodaar 70 jaar. In de voorafgaande jaren had kunstenaar Roland Sohier gewerkt aan wandgrote tekeningen in houtskool en pastelkrijt. Tien van deze tekeningen werden in het najaar van 2020 in het Centraal Museum getoond. Ze vormen een samenhangend geheel waarin Sohier een absurdistische ‘reis naar het einde van de nacht’ uittekent.

Bij de tentoonstelling is een publicatie verschenen, geschreven door conservator Marja Bosma. In Galerie Sanaa was gelijktijdig een tentoonstelling met Sohiers werk, dat samen met werk van Harm van den Berg en Uli Kürner werd getoond onder de titel Drie Musketiers.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.CE9C425E-601B-4116-94E4-394D680DB790

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!