Ieder half jaar, in april en november, vraagt het Centraal Museum een groep bewoners uit de stad Utrecht om een bespiegeling op de collectie te geven.

De Makers
Dit keer is het de beurt aan makers. Het museum vroeg vijf Utrechtse vakmensen om, vanuit het ambacht dat zij beoefenen, een werk uit de collectie van het museum te kiezen. De drukkers van Kapitaal, de glasblazer en ontwerper Willem Noyons, de hoedenmaakster Irene van Vugt, de keramisten van het familiebedrijf Mobach en verfmaker Wim van der Zwan van de ambachtelijke verfmakerij Old Holland vertellen hier over die keuze in relatie tot het ambacht dat zij beoefenen. Deze vijf uiteenlopende keuzes bieden een andere blik op de collectie van het Centraal Museum te zien in De Wereld van Utrecht.

Robin Datema en Thomas de Vrij van Bad Birds filmden de portretten van de makers.

Collectie in deze tentoonstelling

• In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!