In 2014 verwierf het museum enkele grote tekeningen van beeldend kunstenaar Marisa Rappard. Zij gebruikt het vel papier waarop zij tekent ook als een beeldend element. Het krijgt ruimtelijke dimensies door de bewerkingen die de kunstenaar toepast, zoals vouwen, hangen en rechtop zetten. Het eindresultaat is niet een tekening, maar een ruimtelijke compositie van tekeningen die een samenhangend geheel vormen.

De kunstenaar geeft tekenend de wereld weer die haar nu omringt: een die vol informatie zit, snel en enorm divers is. Door te tekenen komt de actualiteit in haar werk terecht, niet letterlijk, maar via lijnen en vlakken waarmee composities ontstaan vol figuren en vormen die associaties oproepen. Ook het verleden duikt op in de informatiestroom: we worden gevormd door de eindeloze oceaan aan oude verhalen die telkens weer in andere vormen in ons terug keren.


Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.3CC0906C-4578-4193-B6DC-998C90D700AB

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!