Het programma re:visie is sinds 2004 een vaste samenwerking vanhet Nederlands Film Festival en het Centraal Museum, met iederjaar een wisselend thema. Het thema van het NFF is dit jaar‘Beeldenstorm’. In aansluiting hierop presenteert het Centraal Museum werk van een aantal hedendaagse kunstenaars, diede invloed van bewegende beelden op de samenleving hebbenonderzocht. Hun werken worden tijdens het filmfestival oponverwachte plekken in het museum gepresenteerd. Te zien is onder andere de filmtrailer Nova Roja Movies van RosaMenkman, een installatie met QR-codes van Sander Veenhof en deinteractieve installatie The singing chair van Lucas Maassen.BeeldenstormHet thema is mede geïnspireerd op de tentoonstelling In stilleharmonie, die tot en met 9 oktober in het museum te zien is.Daarin staat de historische betekenis van het thema centraal meteen 16de-eeuws altaarstuk en beelden uit die tijd die deBeeldenstorm -hoewel sommigen zeer beschadigd- hebben overleefd.
Nederlands Film Festival
Het jaarlijkse Nederlands Film Festival vindt deze keer plaatsvan 21 t/m 30 september in Utrecht. Tijdens het tiendaagse festival zijn alle Nederlandse filmproducties van het jaar tezien, waarvan er meestal een groot aantal in première gaat. Het gaat hierbij niet alleen om speelfilms, maar ook om korte films,documentaires en televisiedramaproducties. Tijdens de slotavondworden Gouden Kalveren uitgereikt aan onder andere de beste film,de beste regisseur en beste acteur en actrice. Daarnaast zijn erelk jaar enkele retrospectieven, is er sinds 1994 een 'gast vanhet jaar' en worden er talkshows, seminars en discussies gehouden.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.3EAF3FCD-BD16-4B18-9E01-F676880B26BC

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!