Van 29 april tot en met 25 juni 1978 werd in het Centraal Museum een tentoonstelling gehouden, waar 120 tekeningen uit de collectie van Hans van Leeuwen te zien waren. Deze bijzondere verzameling bestond uit werk van 16de tot en met 19de eeuwse Nederlandse en Vlaamse kunstenaars. Bij de selectie was allereerst uitgegaan van werken van Utrechtse kunstenaars, Utrechtse topografische voorstellingen en tekeningen van de met Utrecht verbonden italianisanten en maniëristen. Om te voorkomen dat door deze keuze een al te eenzijdig licht op de verzameling van Van Leeuwen zou worden geworpen, werd daarnaast een aantal van zijn beste tekeningen opgenomen, zoals werk van Esaias van de Velde, Simon de Vlieger, Josua de Grave en Govaert Flinck.

Een groot deel van de collectie van Van Leeuwen werd in 1992 en 1999 geveild.

Documentatie

  • Nederlandse tekeningen uit drie eeuwen, [red. M.J. Veldkamp ; teksten L. Brozek-Dolezal ...et al.], Centraal Museum (Utrecht, 1978), 96 p.
  • Nederlandse tekeningen uit drie eeuwen, [M[atty] V[eldkamp]], Centraal Museum (Utrecht, 1978), [4] p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.E4CE13D9-EE37-459C-9E65-A9E9A5BEEF7D

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!