De tentoonstelling N.T.Z.T. (de beginletters van Narcisse Tordoir zonder titel), die in 1997 gehouden werd in het Centraal Museum, gaf een overzicht van twintig jaar werk van Narcisse Tordoir (Mechelen, 1954, woont en werkt in Antwerpen). Hij is een van de belangrijkste Belgische kunstenaars van de generatie die in de jaren tachtig van de vorige eeuw opkwam. Zijn werk is glashelder en tegelijk zeer complex. Duidelijk is uit welke elementen zijn schilderijen zijn opgebouwd. Raadselachtig blijft de samenhang tussen die elementen. En ondanks de emotionele betrokkenheid van de kunstenaar bij zijn werk oogt het koel en afstandelijk.

N.T.Z.T. werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Beeldende Kunst en Musea.

Documentatie

  • N.T.Z.T. : Narcisse Tordoir, red. Narcisse Tordoir, Marja Bosma. auteur Bert Jansen, Centraal Museum (Utrecht, 1997), [98] p.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.89B7EDB3-5785-4E75-8286-3BA9EABD56E9

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!