De tentoonstelling Monumentenzorg in de stad Utrecht, die van mei t/m juli 1958 in het Centraal Museum gehouden werd, was allereerst bedoeld om belangstelling te wekken voor het werk van het Utrechts Monumentenfonds. De expositie werd geopend door wethouder W.H.J. Derks, voorzitter van het Fonds. Hij sprak de historische woorden: "Met deze expositie willen wij de aandacht vestigen op de waardevolle Utrechts monumenten. Tevens hopen wij de aandacht en de belangstelling van de burgerij te winnen. Een monument kan, mits goed bewaard en goed onderhouden, een sieraad voor een stad zijn en een tentoonstelling op zichzelf. Ik hoop dat deze expositie ertoe zal bijdragen, dat de permanente monumentententoonstelling in onze stad steeds meer waardering en belangstelling zal ondervinden."

De tentoonstelling trok 2.970 bezoekers.

Het bericht over de opening was op blz 2 van het Utrechts Nieuwsblad van 5 mei 1958 te vinden. Ander nieuws op die pagina had als kop "Na 13 jaar viert Utrecht nog blij het Bevrijdingsfeest. Overal vreugde onder een bewolkte hemel."

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.B5E037CE-84FD-4D0B-A2D0-82249DD36DAB

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!