In samenwerking met de jubilerende Stichting Eigenwijze Mode presenteerde het Centraal Museum in 1997 een tentoonstelling van Nederlandse mode in landhuis Oud-Amelisweerd. Belangrijke jonge ontwerpers van de voorgaande tien jaar waren daarbij vertegenwoordigd. Beoogd werd de rijkdom, veelzijdigheid en het talent van de Nederlandse modeontwerpers aan te tonen. Bijzonder was ook de methode van presentatie: iedere bezoeker werd ontvangen met een glas champagne, om vervolgens zijn weg te laten zoeken door tijdelijk totaal wit gemaakte kamers. Het inrichtingsconcept van de expositie was van Ruud van der Peijl in samenwerking met Bas Andrea.

"Modehuis Oud-Amelisweerd" werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Mondriaan Stichting, het VSB Fonds, het Prins Berhard Fonds, het K.F. Hein Fonds, het Elise Mathilde Fonds, Clavis Pianoservice Utrecht en modetijdschrift ELLE.

Locatie

Centraal Museum (landgoed Oud-Amelisweerd)

Documentatie

  • Modehuis Oud-Amelisweerd, José Teunissen, Marjan Unger, Chris van Velthuizen, Centraal Museum (Utrecht, 1997), 96 p.
  • The Ticket Europe, ([1997]), +/- 5 min

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.78D8F405-4F05-467B-896E-A546ED89616F

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!