Maarten Baas (1978) is de ontwerper van deze reusachtige rode stoel. Hij maakte meer voorwerpen en meubels van klei. De stoel is onderdeel van deze Clay serie. Er zijn ook Clay kasten, ventilatoren, tafels en lampen. Allemaal met de hand gevormd en gemaakt zonder mallen. Elk meubelstuk uit de Clay serie is uniek, er bestaat geen tweede van. Baas maakt de Claywerken van synthetische klei. Hij boetseert de klei om een metalen ‘skelet’. Net als bij mensen zorgt het skelet voor stevigheid. Bekijk de stoel eens van dichtbij. Zie je de vingerafdrukken zitten?

Maarten Baas studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Hij staat bekend om zijn rebelse, intellectuele en kunstzinnige ontwerpen. Tijd, imperfectie, humor en de maatschappelijke rol van ontwerpers zijn belangrijke thema's in zijn werk. Het Centraal Museum verzamelt en exposeert zijn ontwerpen al jaren.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.0eb28de7-21f1-40c5-aea3-d55d7cc31528

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!