In 1985 richtten Marijke Bruggink (1961) en Marlie Witteveen (1959) het Nederlandse schoenenmerk Lola Pagola op. Het begrip ‘Dutch design’ bestond toen nog niet. Desondanks wisten ze hun met extravagante collecties veel publiciteit en meerdere prijzen in de wacht te slepen. Met recht worden Bruggink en Witteveen gezien als pioniers op het gebied van schoenenmode. In deze kleine presentatie is een selectie te zien van Lola Pagola-schoenen die aan het Centraal Museum is geschonken.
De vitrines, te vinden in de lange gang tussen garderobe en Expo 11, zijn ingedeeld naar belangrijkste thema’s die de collecties kenmerken, zoals ‘korset’, ‘latex-dip’ en ‘iconen’.

Bruggink en Witteveen zagen schoenen als een cultureel fenomeen. Lola Pagola heeft de manier waarop we vandaag de dag naar schoenen kijken bepaald. Helaas besloot het duo in 1998 om met het label te stoppen. Hun creatieve bijdrage is echter van blijvende betekenis gebleken.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.3C4E58D6-B3C7-4AE5-897D-9B9A23229736

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!