Samen met de Sinterklaastentoonstelling "Vol verwachting klopt ons hart" werd van half november 1971 tot begin januari 1972 een expositie in het Centraal Museum gehouden met als thema "Kinderen spelen ... waarom, waarmee". De tentoonstelling was in eerste instantie bedoeld als voorlichting aan ouders over het kinderspel en was opgezet in samenwerking met de Stichting K en O/Opvoedingsvoorlichting.

Het accent lag op het spel van het kind en de verschillende functies van spelen, een en ander opgebouwd rond verschillende leeftijdsfasen. Dat werd door middel van foto's, dia's, teksten en veel speelgoed geïllustreerd.

Op de openingsdag besteedde het NOS-journaal aandacht aan deze tentoonstelling, met het gevolg dat zondag 14 november ruim 1000 bezoekers in drie uur tijd een waar slagveld aanrichtten. Al het geëxposeerde materiaal werd gebruikt (wat overigens de bedoeling was), verschillende artikelen werden totaal onbruikbaar achtergelaten of naar huis meegenomen. 's Maandags werden vijf personeelsleden ingezet om een en ander weer in de beoogde toestand terug te brengen. Geconstateerd moest worden dat het experiment mislukt was; de organisatoren besloten dat er met de geëxposeerde voorwerpen niet meer gespeeld mocht worden, en dat die überhaupt niet meer aangeraakt mochten worden.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.5D4BCE9B-EEF2-43BC-B40B-55AD74ADAE9B

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!