Het Centraal Museum presenteerde van 19 november 2009 t/m 24 januari 2010 in het Institut Néerlandais te Parijs de tentoonstelling Hoofden van Kiki Lamers. De tentoonstelling Hoofden was een gezamenlijk initiatief van het Institut Néerlandais en het Centraal Museum.

Het Centraal Museum presenteerde daarna van 6 maart t/m 22 augustus 2010 de tentoonstelling Hoofden van Kiki Lamers (T201010). Het was meer dan tien jaar geleden dat er een overzicht van het werk van Kiki Lamers in een Nederlands museum te zien was.

Kiki Lamers
Kiki Lamers (1964) heeft als beeldend kunstenares bekendheid verworven met haar realistische portretten en figuren. Foto’s van kinderen vormen de basis van haar schilderijen. Het kindergezicht is nog ongetekend door emoties en volgens Lamers daarom het ideale projectievlak voor expressie. Een letterlijke betekenis of symboliek is er niet; het zijn beelden om intuïtief te ervaren. In 2009 kreeg Kiki Lamers de Jordaan-van Heek prijs toegekend. De stichting beoogt de Nederlandse schilderkunst te stimuleren. De uitreiking van de prijs vond plaats in het Institut Néerlandais te Parijs. Daar werd ook een overzichtstentoonstelling gehouden.

Locatie

Institut Néerlandais

Documentatie

  • Kiki Lamers : heads : Jordaan-Van Heek Prize 2010, [concept Gabrielle Franziska Götz ; essays Rudi Fuchs, Marja Bosma], Institut Néerlandais, Centraal Museum (Utrecht) ([S.p.])
  • Voorbij de onschuld : de kinderlijke blik in het werk van Kiki Lamers en Katinka Lampe, Machteld Leij

Collectie in deze tentoonstelling

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!