Vanaf 21 april 2018 presenteert het Centraal Museum in Utrecht Jan Taminiau: Reflections, een grootse tentoonstelling over het werk van Jan Taminiau.

Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland.

Jan Taminiau

Jan Taminiau (1975 Goirle) staat bekend om zijn gebruik van traditionele, ambachtelijke handwerk & productietechnieken, unieke originele, materialen en stofbewerkingen, naast zijn liefde voor esthetiek. Mede hierdoor ontving hij in 2014 de Grand Seigneur, de belangrijkste Nederlandse modeprijs. Het klassieke en vrouwelijke combineert Taminiau met het conceptuele en experimentele. Hierdoor werd hij al kort na het oprichten van zijn label JANTAMINIAU in 2004 geliefd bij clientèle over de hele wereld.

Vormgever

Maarten Spruyt

Documentatie

  • Jan Taminiau, Jan Taminiau, Waanders Uitgevers (Zwolle, 2018) (ca. 100 p.)
  • Morgen opent in Utrecht een expo over de Nederlandse couturier Jan Taminiau (42). V vroeg hem vijf beslissende ontwerpen uit zijn carrière toe te lichten., Door Bregje Lampe, foto's Simon Lenskens (2018) (V8-V9)

Collectie in deze tentoonstelling

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!