Op initiatief van de Utrechtse universiteit werd op 18 februari 1946 een "Nederland helpt Indië"-week geopend. Na het welkomstwoord van de rector-magnificus sprak de minister van Overzeese Gebiedsdelen, J.H.A. Logemann, over "(...) de berooidheid van onze landgenooten, uit Indlë teruggekeerd. Laten wij hun hier zooveel mogelijk een nieuw tehuis bieden, aldus spr. Nederlands taak (...) zal bestaan in wijziging van het 'Nederland-leidt-Indië' in 'Nederland-helpt-Indië'. In het Centraal Museum aan de Agnietenstraat werd vervolgens een bijzondere tentoonstelling geopend. Zij geeft een inzicht in hetgeen de Nederlanders in Indonesië hebben tot stand gebracht, vooral op medisch, hygiënisch, econ. en handelsgebied." (De Tijd, 19 februari 1946)

Bij de tentoonstelling, opgezet door de Utrechtse studentenverenigingen, werd ook aandacht besteed aan Suriname en Curaçao.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.54DD9648-353B-4619-B64A-25F0B8AA06D0

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!