Anne van der Zwaag (1978) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Aan de U.U. verrichte zij gedurende twee jaar onderzoek naar een omvangrijke collectie kunstenaarsboeken in het bezit van de Letterenbibliotheek. Naar aanleiding van dit onderzoek stelde ze in 2003 in het Centraal Museum de tentoonstelling 'Het kunstenaarsboek als wetenschappelijke bron' samen.

Verder was Van der Zwaag als projectcoördinator werkzaam voor de tentoonstelling NEO, eveneens in 2003 in het Centraal Museum gehouden.

• Boek, bron of kunst? : de collectie kunstenaarsboekenin de letterenbibliotheek te Utrecht, Anne van der Zwaag, Anne van der Zwaag (Utrecht, 2003) (2 dl. (95, 351 p.))
  • Het kunstenaarsboek als wetenschappelijke bron, Anne van der Zwaag, Anne van der Zwaag (Utrecht, 2003) (2 dl. (95, 351 p.))

Collectie in deze tentoonstelling

• In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!