In 1984 startten Hans Démoed (Ede, 1959) en Geert de Rooij (Vogelwaarde 1959) met het modemerk The People of the Labyrinths (POTL). Hun ontwerpen worden onder meer gekenmerkt door intrigerende handbedrukte prints en bijzondere handgeverfde kleuren. POTL streeft naar ”verfijnde eenvoud, magische kleuren en de luxe van unieke en persoonlijke kleding, compromisloos en van indrukwekkende kwaliteit”. Het label ontwikkelde zich tot een lifestylemerk met een dames- en herencollectie, accessoires, meubilair, interieurtextiel, twee parfums en een boek.

Cher, Madonna, Mickey Rourke, Sting, Lenette van Dongen en Katja Römer-Schuurman zijn enkele afnemers van de producten.

In 1983 ontwierpen Démoed en De Rooij een terra- en abrokooskleurig damesgewaad van katoenen tricot en zijde, bedrukt en gesjabloneerd met patronen die indertijd omschreven werden als "architectonisch". De patronen verwijzen echter naar labyrinthen, en wel als metaforen voor een complexe samenleving. Het gewaad werd van 9 december 1985 tot en met 17 februari 1986 tentoongesteld in het Centraal Museum, waarna het aan de museumcollectie werd toegevoegd. Het was één van de tentoonstellingen waarbij kleding werd getoond van een toen nog tamelijk onbekend label dat daarna bleek uit te groeien tot een topmerk.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.76995938-D0D5-4B64-BFD9-3F190B25C04E

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!