Fransje Killaars (1959) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam. Met belangrijke exposities in grote musea en bekende galeries is ze op het gebied van installaties, samengesteld uit textiel, een ‘naam’ in Nederland.

Onder de titel "All about it" presenteerde Killaars in 1995 in het Centraal Museum diverse werken. Ze had onderzocht hoe de beeldende kunst een allesomvattende sensatie kon construeren. Dat leverde objecten op, waarbij kleuren, motieven, werkwijze, materiaal en presentatievorm letterlijk onafscheidelijk zijn.

• Fransje Killaars : printed in Madras, [tekst] Ranti Tjan, Fransje Killaars ([S.l.], 1994) ([90] p.)

Collectie in deze tentoonstelling

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over dit tentoonstelling? Laat het ons weten!