Georganiseerd in het kader van het Impakt Festival 2006. Een "sensorische totaalervaring" van Kurt Hentschläger (geboren in Oostenrijk, werkend in Chicago): een 'Performance for Unreal Characters, Fog, Stroboscopes & Pulse Lights', gemaakt voor de Theater Biennale 2005 in Venetië, waarbij beeld en geluid even belangrijk zijn. "Het verhaalt hoe de media zijn geëvalueerd van een schermenparadigma naar een onderdompelingsparadigma dat niet langer gebaseerd is op de afstandelijkheid van het gezichtsvermogen maar op de ob-sceniteit van de aanraking die de kunstmatige afstand tussen teken en publiek tenietdoet. In vijfenveertig minuten zien we kortgezegd de geschiedenis van de media aan ons voorbijtrekken, van het tijdperk van het spektakel tot aan het tijdperk van de ervaring." (Francesco D’Orazio, NIM Magazine, 2006)

Documentatie

  • Impakt Festival 2006 : the great outdoors, red. = ed. Arjon Dunnewind, Casper Rosenquist, [Stichting Impakt] (Utrecht, 2006), 28 p.

Collectie in deze tentoonstelling

  • In deze tentoonstelling waren geen objecten uit de collectie van het Centraal Museum te zien

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.66099F18-8715-43D6-9B37-7A7E3A93DC40

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!