Dit voorjaar presenteert het Centraal Museum een overzichtstentoonstelling over de Utrechtse Erich Wichman (1890-1929), een invloedrijk en eigenzinnig kunstenaar in het interbellum. Hij kwam al vroeg in aanraking met het Duitse expressionisme en het Italiaanse futurisme en ontwikkelde zich tot een van de eerste abstracte kunstenaars van zijn tijd. Als schilder, graficus, criticus, dichter, chemicus en politiek activist liet hij in zijn korte leven zowel in woord als beeld een bijna onnavolgbaar oeuvre na.

Nieuw Utrecht Kamers

De tentoonstelling vindt plaats in Expo 7 & 8, een ruimte waarin altijd plek wordt geboden voor Utrechts talent. Voor Erich Wichman: Vrije radicaal is gekozen om een grafisch vormgever een podium te bieden; Eva Bosveld, die in 2017 afstudeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht in de richting Grafisch Ontwerp, is door het museum uitgenodigd de tentoonstellingsvormgeving op zich te nemen.

Propositions #4: Unpacking Aesthetics and the Far Right

Op zaterdag 17 maart organiseert het Centraal Museum in samenwerking met BAK, Basis Aktuele Kunst, een lezingendag in het kader van hedendaags fascisme. Speciaal voor bezoekers van dit programma is de tentoonstelling Erich Wichman: Vrije radicaal die dag exclusief te bezichtigen tussen 10.30 uur en 11.00 uur. Daarna wordt een simpele brunch geserveerd in Café Centraal. Meer informatie over het programma via de site van BAK.

Collectie in deze tentoonstelling

Duurzame url

Als u naar dit object wilt verwijzen gebruik dan de duurzame URL: https://hdl.handle.net/21.12130/exhibit.38D086D4-3576-4B2E-947E-8C8B09F333C3

Vragen?

Ziet u een fout? Of heeft u extra informatie over deze tentoonstelling? Laat het ons weten!